Innomedidogsin säännöt
- Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Innomedidogs ja sen kotipaikka on Vantaa. Toiminta-alueena on koko Suomi.
- Tarkoitus ja toimintamuodot
Yhdistyksen tarkoituksena on ominaisuuksiltaan soveltuvien ja tehtäviin koulutettujen eläinten avulla tukea ja edistää ihmisen hyvinvointia laaja-alaisesti. Yhdistys hakee aktiivisesti uusia mahdollisuuksia koulutettujen eläinten käyttämiseen ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys viestii aiheesta monimuotoisesti, järjestää koulutusta, seuraa aktiivisesti alan kehitystä ja tutkii uusia tapoja hyödyntää eläintä ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Lisäksi yhdistys edistää kansainvälistä yhteistyötä. Yhdistys voi toimintansa tukemiseksi vastaanottaa lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. Se saa omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää omaisuutta sekä järjestää myös arpajaisia, myyjäisiä, rahankeräyksiä sekä huvi-, juhla- ja muita samantapaisia tapahtumia.
Yhdistys noudattaa toiminnassaan sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan määrittelemiä eettisiä periaatteita. Yhdistyksen toiminta on voittoa tavoittelematonta ja yleishyödyllistä.
- Jäsenyys
Hallitus valitsee ja hyväksyy uudet varsinaiset jäsenet hakemuksen perusteella. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä terveyden- ja sosiaali – tai kasvatusalan korkeakoulutuksen saanut, tai muuten yhdistyksen toimintaa edistävä henkilö hakemuksen perusteella. Jäseneksi, joka hyödyntää yhdistyksen palveluita, voidaan hyväksyä myös henkilö, joka ei täytä varsinaisen jäsenen kriteereitä. Tällainen jäsen on yhdistyksen toimintajäsen. Lisäksi liittyminen yhdistykseen kannatusjäsenenä on mahdollista. Kaikilta jäsenmuodoilta edellytetään yhdistyksen sääntöjen noudattamista. Vain varsinaiset jäsenet ovat äänioikeudellisia vuosikokouksissa.
- Liittymis- ja jäsenmaksu
Varsinaisilta jäseniltä, toiminta- ja kannatusjäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous. Maksettua jäsenmaksua ei palauteta. Jäsenen liittyessä yhdistykseen kesken kalenterivuoden hän on velvollinen maksamaan jäsenmaksun koko vuodelta. Lisäksi uuden jäsenen on liittyessään maksettava mahdollinen liittymismaksu, jonka suuruuden yhdistyksen vuosikokous päättää. Jäsenmaksu on suoritettava laskun eräpäivään mennessä.
- Jäsenyydestä erottaminen tai eroaminen
Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä hallituksen päätöksellä. Erottamisen syynä voi olla erääntyneen jäsenmaksun suorittamatta jättäminen, yhdistyksen sääntöjen rikkominen tai yhdistyksen toiminnan huomattava vaikeuttaminen yhdistyksessä tai sen ulkopuolella tai että jäsen ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Äänestys erottamisesta tapahtuu aina suljetuin lipuin paitsi jäsenmaksun laiminlyönnin ollessa kyseessä. Muusta syystä kuin jäsenmaksun laiminlyönnistä erotettu jäsen on oikeutettu vetoamaan päätöksestä yhdistyksen kokoukseen jättämällä valituskirjelmän hallitukselle 14 päivän kuluessa siitä, kun on saanut tiedon erottamispäätöksestä, tiedonantopäivää lukuun ottamatta. Valitus käsitellään seuraavassa yhdistyksen kokouksessa. Mikäli erottaminen johtuu jäsenmaksun laiminlyönnistä, jäsen voi hakea uudelleen jäsenyyttä, ja tultuaan hyväksytyksi on velvollinen maksamaan jäsen- ja mahdollisen liittymismaksun.
Jäsen voi milloin tahansa erota yhdistyksestä. Jäsenen, joka haluaa erota yhdistyksestä, tulee tehdä siitä kirjallinen ilmoitus hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittaa eroamisesta yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.
Eronneella tai erotetulla jäsenellä ei ole mitään oikeutta yhdistyksen omaisuuteen.
- Hallitus
Yhdistyksen johdosta ja lainmukaisesta hallinnosta huolehtii vuosikokouksen valitsema hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja 2 – 8 muuta varsinaista jäsentä sekä 0 – 3 varajäsentä.
Hallituksen toimikausi vaihtuu vuosikokouksessa. Puheenjohtajan valitsee yhdistyksen vuosikokous toimikaudeksi kerrallaan. Hallituksen muut jäsenet valitaan kahdeksi toimikaudeksi kerrallaan. Heistä puolet on vuosittain erovuorossa. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan toimikaudeksi kerrallaan ja kutsuu sihteerin sekä rahastonhoitajan kahdeksi toimikaudeksi, tarvittaessa hallituksen ulkopuolelta. Erovuoroinen tai yhdistyksen hallituksessa aikaisemmin ollut henkilö voidaan valita uudelleen.
Yhdistyksen tilikautena on kalenterivuosi. Yhdistyksen tilejä ja hallintoa tarkastamaan valitaan vuosikokouksessa yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja.
- Hallituksen tehtävät
Hallitus edustaa ja valvoo yhdistystä ja sen toimintaa sekä hoitaa yhdistyksen taloutta. Hallitus huolehtii yhdistyksen kokouskutsuista ja laatii kokokusten esityslistat sekä toimeenpanee yhdistyksen kokouksissa tehdyt päätökset.
Hallituksen kokouksissa paikalla on oltava puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä puolet hallituksen varsinaisista jäsenistä tai mahdollisista varajäsenistä, jotta kokous on päätösvaltainen. Hallitus voi lisäksi tehdä päätöksiä tietoverkossa, puhelinkokouksissa, sähköpostilla tai muuta sellaista viestintävälinettä käyttäen, joka mahdollistaa hallituksen jäsenten yhteydenpidon päätöksenteon aikana.
Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja tai hallituksen määräämä toimihenkilö, kukin yksin.
- Yhdistyksen kokoukset
Hallitus kutsuu yhdistyksen vuosikokouksen koolle vuosittain tammi-toukokuussa. Kokouskutsu vuosikokoukseen julkaistaan yhdistyksen internetsivuilla ja/tai lähetetään sähköpostitse viimeistään 7 vuorokautta ennen kokousta. Ylimääräinen kokous voidaan järjestää hallituksen esityksestä tai vähintään 1/10 äänioikeutetusta jäsenistöstä sitä kirjallisesti vaatiessa. Niihin kirjallinen kokouskutsu on lähetettävä 7 vuorokautta ennen kokousta.
Ehdotukset kokouksissa käsiteltäviksi asioiksi on jätettävä hallitukselle kirjallisesti viimeistään viisi viikkoa ennen kokousta.
- Toiminnantarkastus
Hallitus on vuosittain velvollinen antamaan viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta edellisen kalenterivuoden tilit sekä pöytäkirjat, toimintakertomuksen sekä pyydettäessä muut mahdollisesti tarvittavat asiakirjat toiminnantarkastajalle.
Kirjallinen toiminnantarkastuskertomus on annettava hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
- Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä äänestyksessä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään sen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
- Muuten yhdistys noudattaa niitä sääntöjä, joita laissa yhdistyksistä säädetään.